Глава МВС Могильов пообіцяв Львову масові арешти

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що до кримінальної відповідальності будуть притягнуті всі особи, які нападали на співробітників міліції і ветеранів під час святкування Дня Перемоги у Львові, - повідомляє «ТСН».

Виступаючи у Верховній Раді, Могильов заявив, що зараз у Львові активно працюють слідчі бригади міліції і прокуратури, які встановлюють осіб, що нападали на співробітників міліції і ветеранів Великої Вітчизняної війни на святкуванні Дня Перемоги 9 травня у Львові.

Крім того, за його словами, будуть притягнені до відповідальності люди, які жбурляли камені в автобуси з ветеранами, морально впливали на них, зривали георгіївські стрічки.

При цьому Могильов зазначив, що жоден ветеран не постраждав. "Ми не припустили кровопролиття у Львові, і це найголовніше", - сказав глава МВС.

Міністр також детально розповів про велику підготовчу роботу з боку міліції для недопущення кровопролиття. За його словами, зокрема була проведена роз'яснювальна робота на Півдні і Сході країни, з тим, щоб не допустити виїзду представників лівоцентристських сил на святкування Дня Перемоги.

Одночасно він заявив, що задоволений діями правоохоронців, назвавши їх професійними. Також Могильов зазначив, що кожному співробітникові, який брав участь у Львівських подіях, буде виділена премія.

Нагадаємо, 9 травня у Львові на пагорбі Слави активісти ВО "Свобода" закидали беркутівців камінням та димовими шашками. Гурт молодих людей у центрі Львова, на Площі Ринок, підпалив попередньо принесені червоні прапори.

Крім того, у Львові сталася сутичка між прихильниками і супротивниками святкування Дня Перемоги. Прихильники "Свободи", що рухалися колоною в кількості близько 1 тисячі осіб, помітили близько 10 осіб з георгіївськими стрічками і почали вимагати від них, щоб вони зняли стрічки.

Люди з георгіївськими стрічками почали тікати, близько 100 представників "Свободи" кинулися за ними. У відповідь один з втікачів відкрив стрілянину по переслідувачам. Один з прихильників "Свободи" отримав поранення в ногу.

Крім того, генконсул Росії у Львові Олег Астахов заявив, що у його колег по дорозі на Пагорб Слави відібрали вінок, який ті мали намір покласти на військовому кладовищі.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи