Глава МВС Могильов пообіцяв Львову масові арешти

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що до кримінальної відповідальності будуть притягнуті всі особи, які нападали на співробітників міліції і ветеранів під час святкування Дня Перемоги у Львові, - повідомляє «ТСН».

Виступаючи у Верховній Раді, Могильов заявив, що зараз у Львові активно працюють слідчі бригади міліції і прокуратури, які встановлюють осіб, що нападали на співробітників міліції і ветеранів Великої Вітчизняної війни на святкуванні Дня Перемоги 9 травня у Львові.

Крім того, за його словами, будуть притягнені до відповідальності люди, які жбурляли камені в автобуси з ветеранами, морально впливали на них, зривали георгіївські стрічки.

При цьому Могильов зазначив, що жоден ветеран не постраждав. "Ми не припустили кровопролиття у Львові, і це найголовніше", - сказав глава МВС.

Міністр також детально розповів про велику підготовчу роботу з боку міліції для недопущення кровопролиття. За його словами, зокрема була проведена роз'яснювальна робота на Півдні і Сході країни, з тим, щоб не допустити виїзду представників лівоцентристських сил на святкування Дня Перемоги.

Одночасно він заявив, що задоволений діями правоохоронців, назвавши їх професійними. Також Могильов зазначив, що кожному співробітникові, який брав участь у Львівських подіях, буде виділена премія.

Нагадаємо, 9 травня у Львові на пагорбі Слави активісти ВО "Свобода" закидали беркутівців камінням та димовими шашками. Гурт молодих людей у центрі Львова, на Площі Ринок, підпалив попередньо принесені червоні прапори.

Крім того, у Львові сталася сутичка між прихильниками і супротивниками святкування Дня Перемоги. Прихильники "Свободи", що рухалися колоною в кількості близько 1 тисячі осіб, помітили близько 10 осіб з георгіївськими стрічками і почали вимагати від них, щоб вони зняли стрічки.

Люди з георгіївськими стрічками почали тікати, близько 100 представників "Свободи" кинулися за ними. У відповідь один з втікачів відкрив стрілянину по переслідувачам. Один з прихильників "Свободи" отримав поранення в ногу.

Крім того, генконсул Росії у Львові Олег Астахов заявив, що у його колег по дорозі на Пагорб Слави відібрали вінок, який ті мали намір покласти на військовому кладовищі.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи