На Прикарпатті відбувся перший в історії УГКЦ з’їзд священиків-екзорцистів

У катехичному центрі Монастиря Св. Апостола Андрія в с. Заріччя Івано-Франківської єпархії відбувся перший в історії УГКЦ міжєпархіальний з’їзд священиків, що здійснюють надзвичайне і делеговане служіння екзорцизму та молитов визволення.

Як повідомив «ОстроВ» координатор надзвичайного і делегованого служіння у справах екзорцизму УГКЦ Івано-Франківської єпархії о. Йосафат Мотич, участь у з’їзді  взяли 15 отців з п’яти єпархій, де крім формаційних конференцій на тему «молитви визволення та служіння екзорцизму» кожен з отців поділився своїм досвідом та особливими новими випадками, що трапляються у цьому служінні.

На зустрічі обговорили наступні питання:

1. Подякувати єпископам за їхнє батьківське Благословення для цієї важливої справи: першого міжєпархіального з’їзду священиків, що здійснюють надзвичайне і делеговане служіння екзорцизму та молитов визволення.

2. Просити місцевих Ієрархів, щоби в навчальну програму в семінаріях були включені лекції про молитви визволення та служіння екзорцизму, щоб майбутні священики мале краще розрізнення у цій справі та вчасно могли запропонували адекватну допомогу потребуючим.

3. Просити місцевих Ієрархів благословення для проведення семінару для священиків на тему «Молитви визволення та екзорцизму».

4. Просити місцевих Ієрархів, щоб в кожній єпархії Владики призначили принаймні по три отці екзорцисти.

5. Просити місцевих Ієрархів, щоби в усіх молитовниках для вірян, що видаються в єпархіях включити молитви за особистий захист та заступництво (наприклад молитва св. Кипріяна та інші).

6. Підготувати требник для екзорцистів.

7. Звернутися до всіх отців екзорцистів з повідомленням, щоб отці свій дозвіл на служіння екзорцизму обов’язково отримали (чи поновили) на письмі, декретом від свого Правлячого Архиєрея, а також, якщо отці здійснюють своє служіння в іншій єпархії – відповідно дозвіл місцевого Ієрарха.

8. Молитися одні за одних, споминати у Св. Літургії та щоб кожен отець просив молитовні групи про молитву за Божу поміч у цьому служінні.

9. Створити внутрішній адресар отців, що здійснюють надзвичайне і делеговане служіння для кращої координації та обміну досвідом.

Наступна зустріч відбудеться у жовтні цього року.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи