БК “Говерла” програла БК “Донецьк” всі три гри плей-офф і тепер претендуватиме лишень на бронзу

Вчора, 9 травня, в Івано-Франківську відбувся вирішальний матч плей-оф між баскетбольними клубами з Донецька і Івано-Франківська, - повідомляє кореспондент “ОстроВ”.

БК "Донецьк" вийшов до фіналу чемпіонату Суперліги, здобувши перемогу у третьому поспіль матчі 1/2 фіналу з "Говерлою". Рахунок гри 58:62 на користь команди Саші Обрадовіча. Загалом «тигри» виграли серію із рахунком 3:0 (226-194 за підсумками трьох матчів).

У дебюті третього матчу півфінальної серії команди обмінялися результативними проходами у виконанні Цвєтковича та Шаппела. Втім, після цього темп гри суттєво впав, і протягом наступних п’яти ігрових хвилин суперники відзначилися лише дев’ятьма очками на двох (7:6). Кінцівка ж періоду була за гостями, які зусиллями Васільєвіча, Кравцова й Едвардса довели свою перевагу – 12:9.

Друга 10-хвилинка розпочалася з точного проходу Данте Свонсона, який забив через самого В’ячеслава Кравцова. Згодом у подібному стилі відзначився й Деррік Зіммерман, після чого відбувся тайм-аут від Саші Обрадовіча, адже рахунок був вже на корить «Говерли» – 13:12. Проте перерва не врятувала «тигрів» від стрімкого ривка господарів. Невтомні Зіммерман і Свонсон мало не самотужки настріляли 11:2 (загальний рахунок став 24:17 на користь «ведмедів»). Заключні п’ять хвилин першої половини минули на зустрічних курсах за незначної переваги «говерлян», які й вирушили на велику перерву в ролі лідерів – 32:29.

Друга половина розпочалася зі стрімкого ривка «Говерли» – 6:0, в якому пролетіли три проходи від Зіммермана, Свонсона і Герасимчука. Господарі знову набрали хід, який, щоправда, перервав тайм-аут від «Донецька», що виявився своєчасним. Після нього «тигри» встановили домінування на паркеті, адже були влучними в шести атаках поспіль, до яких додали чотири влучних кидки зі штрафних. Таким чином, донеччани здійснили болючий для господарів ривок 18:2, завдяки чому не лише вийшли вперед, але й відірвалися від опонентів 47:42, зробивши дуже вагому заявку на вихід до фіналу.

Втім, «Говерла» не здалася й зусиллями нестримного Данте Свонсона поступово підібралася до «тигрів» на відстань усього двох пунктів (50:52). Проте господарів суттєво підводила реалізація дальніх кидків (0/9), чим уміло скористалися гості, здійснивши кілька швидких відривів. Не допоміг «ведмедям» і технічний фол Едвардаса, після якого його опонент Ерік Колмен влучив тільки один штрафний, а в атаці сталася втрата м’яча. Натомість «Донецьк» збільшив перевагу, відірвавшись від суперника під час заключної хвилини на «плюс 7» – 58:51.

Своєю чергою, тактика фолів «Говерлі» суттєвих дивідендів не принесла, й підопічні Євгена Мурзіна склали повноваження півфіналіста – 58:62, пропустивши вперед «Донецьк», який виграв серію 0:3.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи