На Тернопільщині героїв УПА вшанують супермарафоном на 100 км

На Тернопільщині розпочався прийом заявок від охочих взяти участь у традиційному супермарафоні на 100 кілометрів. Забіг відбуватиметься 21-22 травня та буде присвячений Святу Героїв, -  повідомили кореспондента «ОстроВ»  організатори пробігу.

«Марафон пройде за вже провіреним маршрутом Тернопіль-Зборів-Козова-Тернопіль. Попередні учасники визнали його оптимальним, адже там фактично неможливо заблукати. До того ж частина дороги, яку традиційно долають вночі, не завантажена автотранспортом, відповідно – безпечна», – розповів голова суддівської колегії змагань Роман Задорожний.

У попередні роки найкращі бігуни додали 100-кілометрову дистанцію менш ніж за 10 годин. Однак, за правилами супермарафону, його переможцями стають усі, хто пройде всю відстань за добу. Саме тому у змаганнях традиційно беруть участь люди різного віку. Переможцями ставали як шістнадцятирічні дівчата-підлітки, так і пенсіонери. Широка і географія учасників забігу.

Довідка

Забіги на 100 кілометрів у Тернополі почали відбуватися за ініціативи місцевих туристів у 70-х роках минулого століття. У часи перебудови їх не проводили. Тернопільський турклуб «Кристал» відновив супермарафон у 1997 році. Відтоді його проводять наприкінці травня і присвячують Святу Героїв. Супермарафон був покликаний відродити в українців героїчний дух минулих поколінь.

Статьи

Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Все статьи