Меморіальний комплекс загиблим полякам збудують на Прикарпатті

На Івано-Франківщині, на території Тисменицького району між селами Павлівка і Рибне, впорядкують кладовище де поховано понад 700 представників польської інтелігенції міста Станіслава та околиць,  які були розстріляні гестапівцями у 1941 році.

Як повідомили «ОстроВ» в облдержадміністрації, відповідно до підписаної Угоди між Україною і Республікою Польща про вшанування пам’яті жертв війни та політичних репресій на території обох країн, тут планують побудувати Меморіальний комплекс.

«Це дуже важливо, зрештою по-християнськи - віддати належну шану ні в чому не винним полеглим на нашій землі людям, якої б національності чи віри вони не були. Таку ж шану нашим співвітчизникам, полеглим у минулій війні, які лежать у чужій землі, покликана віддати тамтешня влада, і вона це робить»,  - зазначив губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк.

З української сторони спорудженням комплексу опікуватиметься Державна міжвідомча комісія у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій, фінансуванням робіт - польська сторона.

Івано-Франківська ОДА впорядкує територію довкола Меморіального комплексу та збудує допоміжні споруди.

До 70-х роковин цієї трагічної події 6 серпня 2011 року під патронатом Генерального консульства Республіки Польщі у Львові тут планують провести заходи із вшанування пам’яті загиблих поляків за участю представників польських органів влади та родичів загиблих. 

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи