Мерія Львова звільнить готелі до Євро-2012 від орендної плати

У Львові готель «Леополіс» звільнять від орендної плати за приміщення на вул. Шевській,16. У реконструкцію та реставрацію будівель готель до чемпіонату вклав понад 60 млн. грн. Зараз він налічує 43 номери.

Наразі, тут триває підготовка другої черги п’ятизіркового готелю до Євро-2012, в якому мешкатиме сім’я УЄФА, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Львівської міської ради.

«Депутати минулого скликання прийняли ухвалу, якою задекларували, якщо хтось орендує міське майно в рамках підготовки до Євро 2012, до дати введення в експлуатацію грошей за оренду місто не бере. Така практика є у всіх цивілізованих країнах світу.

Це звільнення діяло до 2010 року. Зараз ми підготували нову ухвалу і будемо її завтра розглядати на сесії міської ради. Якщо такої підтримки не буде, є велика небезпека, що роботи можуть бути припинені. Якщо готель потрібен громаді міста, то громада повинна надавати максимальне сприяння», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, аналогічна ситуація склалася і з готелем «Асторія».

«Щоб розпочати будівництво, має бути дозвіл Архбудконтролю закріпити за товариством земельну ділянку. Завтра на сесії ми це питання також будемо розглядати. Якщо ми говоримо, що Львів – це туристичне місто, і нам потрібні готелі, то всі мають об’єднатись і працювати разом. Якщо буде злагоджена робота, всі готелі до Євро 2012 місто підготує вчасно», - наголосив мер міста.

Нагадаємо, у 2009 році міська рада надала пільги ЗАТ «Європейський дім» зі сплати орендної плати за користування нежитловими приміщеннями.

«Будь-яка інвестиція тримається на трьох важливих чинниках – законодавство, підтримка на місцевих рівнях і перспектива, що дає окупність інвестицій. Ми вклали в готель біля 60 млн грн. У роботи ІІ-гої черги будівництва вже вкладено понад 18 млн грн. 4 млн грн ПДВ нам ніхто досі не повертає. Ще одне питання – це плата за оренду. Це нонсенс. В Польщі, з моменту, коли ти взявся за реконструкцію будівлі, і до моменту, коли ти почав діяльність, орендна плата складає 1 злотий. Ми подали документи на викуп площі на вул. Шевській, 12», - каже технічний директор ЗАТ «Європейський дім» Василь Кравців.

Довідка

Львівський готель «Леополіс» отримав найвищу у світі туристичну нагороду World Travel Awards та відзнаку «Найкращий український готель» 2010 року.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи