У Тернополі прокуратура призупинила дію муніципальної міліції

Прокуратура Тернополя після звернення управління міліції опротестувала рішення міської ради про створення муніципальної міліції. Про це повідомив міський голова Сергій Надал, - інформує «NTer.net.ua».

За його словами, цей протест автоматично зупинив дію рішення міськради, тому муніципальна міліція зараз у місті не функціонує. Протест прокурора заплановано розглянути 24 лютого під час сесії міської ради.

«Проблема полягає виключно у назві. Якщо змінимо назву на «Муніципальна гвардія», «Муніципальна варта», «Муніципальна інспекція» чи «Муніципальна служба з охорони порядку», то всі питання відразу відпадуть. Питання замикається лише на слові «міліція», – зауважив С.Надал.

«Якщо приймуть рішення задовольнити протест, тоді і вирішуватимемо, як назвати. Але головне не назва, а функції, які виконуватиме цей підрозділ», – наголосив С.Надал.

Нагадаємо, у січні 2011 року Тернопільська міська рада затвердила положення про управління муніципальної міліції міської ради. Документом передбачено, що управління підпорядковується виконавчому комітету і міському голові, його працівників забезпечують спецзасобами, автотранспортом, спеціальними відзнаками та посвідченнями. Утримувати муніципальну міліцію передбачено за рахунок міського бюджету.

На початку лютого начальник обласної міліції Федір Бортняк наголосив, що муніципальна міліція не передбачена законом про міліцію, відповідно, на її створення має відреагувати прокуратура.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи