У Тернополі прокуратура призупинила дію муніципальної міліції

Прокуратура Тернополя після звернення управління міліції опротестувала рішення міської ради про створення муніципальної міліції. Про це повідомив міський голова Сергій Надал, - інформує «NTer.net.ua».

За його словами, цей протест автоматично зупинив дію рішення міськради, тому муніципальна міліція зараз у місті не функціонує. Протест прокурора заплановано розглянути 24 лютого під час сесії міської ради.

«Проблема полягає виключно у назві. Якщо змінимо назву на «Муніципальна гвардія», «Муніципальна варта», «Муніципальна інспекція» чи «Муніципальна служба з охорони порядку», то всі питання відразу відпадуть. Питання замикається лише на слові «міліція», – зауважив С.Надал.

«Якщо приймуть рішення задовольнити протест, тоді і вирішуватимемо, як назвати. Але головне не назва, а функції, які виконуватиме цей підрозділ», – наголосив С.Надал.

Нагадаємо, у січні 2011 року Тернопільська міська рада затвердила положення про управління муніципальної міліції міської ради. Документом передбачено, що управління підпорядковується виконавчому комітету і міському голові, його працівників забезпечують спецзасобами, автотранспортом, спеціальними відзнаками та посвідченнями. Утримувати муніципальну міліцію передбачено за рахунок міського бюджету.

На початку лютого начальник обласної міліції Федір Бортняк наголосив, що муніципальна міліція не передбачена законом про міліцію, відповідно, на її створення має відреагувати прокуратура.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи