55 звільнених митників шукають захисту у депутатів Львівської облради

55 звільнених митників у листопаді 2010 року за порушення державної присяги працівники Львівської митниці звернулися за захистом на постійну комісію з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської облради. Про це сьогодні, 15 лютого, повідомив голова комісії Василь Пісний, - інформує «ЗІК».

За його словами, рішення щодо законності звільнення 57 працівників Львівської митниці може дати виключно суд.

«Вони звернулися в суд. Суд дасть оцінку, законно чи незаконно їх було звільнено», – сказав Пісний.

За словами голови комісії, питання боротьби з контрабандою буде розглянуте на одній з наступних сесій обласної ради і «буде дана принципова оцінка».

Нагадаємо, у листопаді 2010 року ДМСУ заявила, що у пунктах пропуску «Рава-Руська–Гребенне», «Краковець–Корчова», «Шегині–Медика» Львівської митниці перекрита схема ввозу товарів на митну територію України без будь-якого контролю та оподаткування.

За наказом голови ДМСУ від 24 листопада до відповідальності притягнуто посадовців Львівської митниці від інспекторів до начальників митних постів: 55 посадових осіб звільнено з митних органів, 14 – понижені у спеціальному званні, 3 – попереджено про неповну службову відповідність, 15 – оголошено догану. Усі три начальники митних постів отримали догани.

26 листопада звільнені за порушення державної присяги працівники митних постів «Рава-Руська», «Краковець» та «Мостиська» вийшли на акцію протесту під стіни Львівської митниці. Митники заявляють, що їх звільнення є незаконним, і підготували скаргу з цього приводу до Президента України Віктора Януковича та Генпрокурора Віктора Пшонки. Працівники митниці стверджують, що результати перевірки, за якими їх звільнено з роботи, є сфабриковані.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи