На Прикарпатті депутат та директор підприємства займалися «нафтовою» контрабандою

На Прикарпатті співробітники СБУ завершили розслідування кримінальної справи проти директора підприємства та депутата районної ради, які за попередньою змовою займалися контрабандою нафтовидобувного обладнання у великих розмірах.

Зловмисники завезли в Україну з Польщі контрабандою обладнання для нафтовидобувної галузі вартістю 2 645 070 грн, що завдало державі збитків на 592 495 грн., - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Як інформує Управління СБУ в Івано-Франківській області, директор одного з підприємств Івано-Франківської області, бажаючи перемогти у тендері на постачання бурових доліт, оголошеному ВАТ «Укрнафта», для досягнення конкурентноздатності вирішив незаконно, без сплати мита та ПДВ, ввозити таке обладнання з сусідньої Польщі.

Для створення каналу контрабанди директор підприємства вступив у злочинну змову з мешканцем Львівської області – депутатом однієї з районних рад. Разом з ним налагодив схему, за якою на територію України впродовж 2009-2010 років бурові долота ввозилися поза митним контролем, малими партіями з приховуванням серед побутових товарів, що ускладнювало їх виявлення митним органом України.

З метою створення видимості законного походження обладнання, директор підприємства  укладав фіктивні угоди про купівлю бурових доліт з українськими підприємцями-платниками ПДВ, при цьому подаючи в контролюючі органи завідомо неправдиві відомості.

На даний час кримінальну справу, порушену за ч. 3 ст. 27, , ч. 2 ст. 201 (контрабанда), ч. 2 ст. 27, ч.1 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України передано до суду.

Статьи

Страна
09.05.2024
14:20

Тень Медведчука: запорожская руда и уголь Донбасса

В.Медведчук занимается привычными для себя вещами. Как и ранее в Украине, это "распил" государственных денег (теперь из федерального бюджета) и рейдерство. Кумовство с путиным позволяет делать это безнаказанно. 
Мир
08.05.2024
09:59

Изобразить то, что трудно представить. Путешествие по бывшим нацистским лагерям смерти в Польше

"Хотя около половины еврейских жертв действительно погибли в лагерях, другая половина так и не попала в лагеря смерти, – рассказывает он. – Они умерли от голода и болезней в гетто или были убиты в городах и селах, где они жили".
Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Все статьи