Брама палацу Потоцьких впаде через ремонтні роботи?

Саморуйнування споруд колишнього палацу Потоцьких, схоже, вирішили прискорити, - повідомляє “pravda.if.ua”.

Принаймні такий висновок можна зробити з того, наскільки варварськими методами проводяться земляні роботи в безпосередній близькості від головних воріт палацового комплексу. Розкопки на перехресті вулиці Шпитальної та Старозамкової поблизу палацу почалися 9 лютого. Комунальники (чи то від «Водоекотехпрому», чи від «Теплокомуненерго») підігнали трактор з величезним пневматичним відбійним молотком замість ковша і почали безжально довбати асфальт на проїжджій частині в  якихось десяти – п’ятнадцяти метрах від історичної брами.

Навряд чи такі роботи, які тривають вже третій день, пройдуть безслідно для цілісності конструкції воріт – пам’ятки архітектури ХІХ століття, стан якої і без того бажав би кращого.

Як повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Івано-Франківського міськвиконкому Ігор Панчишин, в подібних випадках керівництво комунальних служб повинно погоджувати свої роботи з його підрозділом і консультуватись щодо вжиття заходів із збереження пам’яток архітектури. Натомість комунальники, користуючись прогалинами в законодавстві, навіть не ставлять керівництво відділу до відома, як це було в описаному вище випадку. Приводом для початку робіт їм слугує лишень відкриття відповідного ордеру муніципальною інспекцією з питань благоустрою, працівники якої не є компетентними в питаннях охорони і збереження історичної культурної спадщини.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи