На Прикарпатті планують вдвічі збільшити посівні площі гречки

У 2011 році Прикарпаття збільшить вдвічі, порівняно з минулим роком, посівні площі гречки, а також поголів’я великої рогатої худоби в сільськогосподарських підприємствах, - повідомляє “ГолосUA”.

 

Про це йшлося на нараді з керівництвом головного управління агропромислового розвитку Івано-Франківської ОДА.

Також в поточному році поставлено завдання щодо розширення посівів цукрових буряків у сільськогосподарських підприємствах до загальної площі не менше 5000 га.

За інформацією, яку озвучили на нараді, посівна площа ярих культур в Івано-Франківській області у 2011 році складатиме 188,0 тис. га, в тому числі зернових та зернобобових – 77,8 тис. га, що на 0,5 тис. га більше, ніж минулого року. Забезпеченість кондиційним насінням зернових культур в області складає 100 %, а готовність техніки в сільськогосподарських підприємствах – 93 %.

Крім цього, в Івано-Франківській області на виконання розпорядження голови облдержадміністрації створено 13 сільсько-господарських кооперативів.У новостворених кооперативах в Рогатинському, Галицькому, Городенківському, Долинському, Тисменицькому та Тлумацькому районах працевлаштовано 76 осіб.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи