День міста Івано-Франківська перенесуть на день народження Франка?

Перенести святкування Дня міста Івано-Франківська з 7 травня на 27 серпня пропонує депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Стасюк. Він переконаний, що день народження міста має збігатись з днем народження його Івана Франка, - повідомляє «pravda.if.ua».

«Цей рік дуже зручний для такого переходу. Адже саме цього року відзначається 155-та річниця з дня народження Каменяра, цього ж року, на жаль, минає 95 років з дня його смерті і цього ж року ми відзначатимемо 20-ту річницю Незалежності України. Ну погодьтеся, на День міста, до нашого міста прибудуть чимало гостей. І хіба приємно буде святкувати з брудними розбитими дорогами? Інша справа 27 серпня: місто буде вичищене до Дня Незалежності, приїжджають учні студенти, відбуваються Франкові читання», - зазначив В. Стасюк.

Зі слів депутата, він не закликає відмовитись від 1662 року як відправної точки в історії міста. Зрештою тоді не було ні телефону ні телеграфу і ніхто достеменно не знає, коли королівський указ про надання місту Магдебурзького права досяг Станіславова і коли саме почали вживатись конкретні заходи щодо запровадження цього права в місті.

Як стверджує В. Стасюк, підтримку його ідеї вже висловило керівництво обласної організації ВУТ «Просвіта» і письменник Степан Пушик. Він також сподівається, що до наступної сесії міської ради проект пройде всі необхідні процедури і його можна буде виносити депутатам на голосування.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи