У Львові до «Євро-2010» відкриють «жовту» та «червону» зони відділень невідкладної допомоги

У Львівській міській лікарні швидкої медичної допомоги цьогоріч планують відкрити «жовту зону» та «червону зону» відділень невідкладної допомоги, що передбачено до «Євро-2012». На ремонт приміщень з міського бюджету планують використати 3 млн грн. Про це сьогодні, 2 лютого, під час прес-конференції повідомив начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб, - інформують «Львівські новини».

«В Україні ми є першими лідерами, які створюють відділення, що відповідають вимогам ЄС. Ми вже створили «зелену зону», на черзі — «жовта» та «червона».

Це є однією з вимог УЄФА, адже в документах прописано, що до чемпіонату з футболу у 2012 році має бути підготовлено хоча б три лікарні і у двох з них мають бути відділення невідкладної допомоги» , - каже В. Зуб.

До «зеленої зони» потраплятимуть пацієнти, які самі добиратимуться до лікарні, у «червону» –ті, яких привозитиме карета швидкої допомоги. У «жовтій» перебуватимуть пацієнти без діагнозу до часу його встановлення. У «жовтій зоні» планують встановити 14 ліжок.

Пацієнтам, які перебуватимуть у «червоній зонй», згідно вимог, допомогу надаватимуть максимально оперативно. «Це найскладніша зона. Як тільки людина потрапила, вона негайно повинна лягти на операційний стіл, або на стіл інтенсивної терапії. Якщо ці відділи вдасться відкрити, то кількість медперсоналу у лікарні доведеться збільшити на 220 осіб», - розповів В. Зуб.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи