Калуш просить в Азарова ще 168 млн. грн. на екопроблеми



На Івано-Франківщині райцентр Калуш просить Кабінет міністрів додатково виділити 168 млн. грн. на вирішення екологічних проблем міста в 2011 році. Про це повідомив заступник міського голови Калуша Василь Петрів, - інформує «Репортер».

За словами Петріва, ці кошти потрібні Калушу, щоб завершити зміцнення північного борту Домбровского кар'єру і не допустити прориву шкідливих розсолів у річку Сівка. Також ці гроші потрібні на відселення жителів, які проживають на території, що провалюється, на оздоровлення дітей та диспансеризацію населення, та на рекультивацію Хвостосховища №1.

Петрів зауважив, що відселити з небезпечного місця потрібно 4320 мешканців Калуша.

У 2010 році Калуш отримав із державного бюджету 497 млн. грн. на подолання екологічних проблем.

Зокрема, 89 млн. грн. уряд виділив на проведення робіт на Домбровському кар'єрі, 298 млн. грн. — на вивезення гексахлорбензолу, 30 млн. грн. — на розвиток Калуша і 20 млн. грн. — на придбання медикаментів. Крім того, 49 млн. грн. Калуш отримав на придбання медичного обладнання, 16 млн. грн. — на будівництво водозабору і 5 млн. грн. — на проектну документацію щодо робіт на Домбровському кар'єрі.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи