У Львові відбувся чемпіонат перегонів роботів



У Львові відбувся  другий тур чемпіонату з перегонів роботів «Roborace», на якому перше і друге місця вибороли команди  з Тернополя. Третє місце посіла команда  зі Львова.

Як повідомив кореспондента  «ОстроВ» голова Асоціації Робототехніки Назар Круцкевич, загалом, участь у змаганнях взяли 17 команд, зокрема, Тернополя, Львова, Івано-Франківська, Чернівців та Білорусії.

Розробляли моделі роботизованих автомобілів та програмне забезпечення самі учасники.

Проходили змагання по 3 заїзди, у кожному з яких роботи повинні пройти 10 кіл або 500 метрів складної траси із крутими віражами та швидкісною прямою. Переможець – та команда, що пройшла 30 кіл траси за найменшу кількість часу.

Зазначимо, що чемпіонат є аналогом усім відомих перегонів Формула-1. Проте «Roborace»,  під час заїздів змагань роботи керуються виключно за допомогою автоматичного управління. Всі інші способи – заборонені.

Нагадаємо, перший етап чемпіонату з перегонів роботів «Roborace» відбувся 27 листопада 2010 року в Тернополі. У змаганнях взяли участь команди Тернополя, Львова, Чернівців, Івано-Франківська, Білорусії.

Довідка

Асоціація Робототехніки – це організація, створена для активної популяризації технічної творчості у сфері високих технологій.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи