Обличчя двох посадовців облили сірчаною кислотою в Івано-Франківську

На Прикарпатті невідомий зловмисник вилив в обличчя двом посадовцям сірчану кислоту, - повідомляє “БРІЗ”.

Наразі потерпілі знаходяться в опіковому відділені обласної клінічної лікарні. Стан людей середньої важкості. Проте робити якісь прогнози медики поки не поспішають. Натомість правоохоронці роблять все можливе, аби знайти винуватця.

Перший інцидент трапився в Івано-Франківську. Жінка, яка працює заступником начальника одного з обласних управлінь, поверталася додому.

«Назустріч їй з кущів вибіг чоловік віком 30-35 років середньої тіло будови та низького зросту, – розповідає начальник Івано-Франківського міського відділу міліції Володимир Сміх.  – Наблизився до неї та вилив в обличчя якусь рідину».

Походження речовини встановлювали експерти-криміналісти. Це виявилася сірчана кислота, розведена червоним барвником. Від неї прогоріла сумочка, одяг та потерпіла сама жінка. Вона й висловила правоохоронцям власні припущення щодо ймовірної особи нападника. А за кілька годин після нападу на івано-франківську чиновницю у місті Снятин така ж доля спіткала директора одного з місцевих сиротинців. За словами пана Сміха, рідина, якими були облиті дві жертви – ідентичні. Про це свідчить експертиза барвника.

Наразі і чоловік, і жінка від будь-яких коментарів – відмовляються. Вони знаходяться в опіковому відділенні обласної клінічної лікарні. Його завідувач Костянтин Кіршак, розповів, що у них хімічний опіки обличчя та рук. Стан потерпілих лікарі визначають як середньої важкості. А пошуком зловмисника ретельно займаються правоохоронці. Спільними зусиллями його шукають франківські та снятинські міліціонери та працівники обласного управління карного розшуку.

Правоохоронці кажуть, що ці випадки пов’язані між собою, але від деталізації відмовляються, оскільки існує таємниця слідства. В планах міліції – спіймати любителя «кисленького» протягом кількох тижнів. Щоправда, він відповідатиме як за… хуліганство. Проте розміри покарання залежатимуть від тяжкості завданих жертвам тілесних пошкоджень.

Статьи

Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Все статьи