Керуючого банківським відділенням СБУ затримала за хабар в Івано-Франківську

СБУ в Івано-Франківську затримала на хабарі керуючого відділенням банку, - повідомляє прес-група Управління СБУ в Івано-Франківській області.

 

Співробітники Управління СБ України в Івано-Франківській області затримали на хабарі керуючого Івано-Франківським відділенням одного з банків, зареєстрованих у місті Києві.

Керуючий відділенням банку з грудня 2010 року вимагав хабара у сумі 3030 гривень у директора охоронної фірми, що надавала відділенню послуги з охорони. Взамін керуючий обіцяв безперешкодне отримання охоронною фірмою оплати від банку за надані послуги, сприяння у продовженні договору на послуги охорони зі збільшенням оплати за них. В грудні 2010 року зловмисник одержав дві частини хабара у розмірі 1100 і 300 гривень; надалі потерпілий платити відмовився.

Для здійснення тиску на директора охоронної фірми, керуючий відділенням банку заблокував картковий рахунок фірми, перешкоджаючи отриманню оплати за надані послуги, не подавав на підпис у київську дирекцію банку акти виконаних робіт з охорони, погрожував розірвати договір з охоронною фірмою.

Припинили протиправну діяльність керуючого відділенням банку співробітники СБУ, які затримали його у службовому кабінеті при отриманні решти хабара у сумі 1630 гривень.

За даним фактом прокуратурою порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 368 (одержання хабара, поєднане з вимаганням), що карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Від початку року це вже четверте затримання за подібний злочин. Минулого року за матеріалами Управління СБУ в Івано-Франківській області порушено 16 кримінальних справ за статтею “одержання хабара”. За п’ятьма з них вироки суду вже вступили в законну силу. Ними обвинувачених засуджено до різних термінів ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади.

В Управління СБУ в Івано-Франківській області постійно працює “гаряча лінія” (0342) 59-00-19, за якою громадяни з метою захисту своїх законних прав та інтересів можуть повідомити про випадки вимагання хабара.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи