На Прикарпатті створять Реабілітаційний центр судинно-серцевих та судинно-мозкових патологій

На Івано-Франківщині, створять реабілітаційний Центр для хворих на судинно-серцеві та судинно-мозкові захворювання, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

На Прикарпатті міська влада при формуванні обласного бюджету на 2011 рік  виділила кошти на створення на базі обласного кардіодиспансеру Реабілітаційного центру для хворих на серцево-судинну та судинно-мозкову патологію. Зокрема, на базі Вигодської районної лікарні Долинського району або санаторію-профілакторію «Бистриця» Богородчанського району.

Наразі, в області працюють 3 комп’ютерні томографии: в Івано-Франківську, Калуші та Коломиї.   

Зазначимо, на Івано-Франківщині захворюваність на серцево-судинну патологію зросла на 60%.  Кожен третій мешканець області переносить гіпертонічну хворобу, кожен четвертий – ішемічну хворобу серця, яка є причиною інвалідності 40 % мешканців; у 65% хворих - причиною смертності. Щороку медики Прикарпаття реєструють 1 300 інфарктів міокарду.

Довідка

На реалізацію «Програма запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань на 2008-2010 роки в Івано-Франківській області» передбачено загальне фінансування на суму 30 321,3 тис. грн.

Джерелами фінансування визначено обласний бюджет, зокрема, 13 397,0 тис. грн., районні (місцеві) бюджети – 16 924,3 тис. грн. та позабюджетні кошти. Окрім того, передбачається щорічне фінансування програми за кошти державного бюджету.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи