На Прикарпатті створять Реабілітаційний центр судинно-серцевих та судинно-мозкових патологій

На Івано-Франківщині, створять реабілітаційний Центр для хворих на судинно-серцеві та судинно-мозкові захворювання, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

На Прикарпатті міська влада при формуванні обласного бюджету на 2011 рік  виділила кошти на створення на базі обласного кардіодиспансеру Реабілітаційного центру для хворих на серцево-судинну та судинно-мозкову патологію. Зокрема, на базі Вигодської районної лікарні Долинського району або санаторію-профілакторію «Бистриця» Богородчанського району.

Наразі, в області працюють 3 комп’ютерні томографии: в Івано-Франківську, Калуші та Коломиї.   

Зазначимо, на Івано-Франківщині захворюваність на серцево-судинну патологію зросла на 60%.  Кожен третій мешканець області переносить гіпертонічну хворобу, кожен четвертий – ішемічну хворобу серця, яка є причиною інвалідності 40 % мешканців; у 65% хворих - причиною смертності. Щороку медики Прикарпаття реєструють 1 300 інфарктів міокарду.

Довідка

На реалізацію «Програма запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань на 2008-2010 роки в Івано-Франківській області» передбачено загальне фінансування на суму 30 321,3 тис. грн.

Джерелами фінансування визначено обласний бюджет, зокрема, 13 397,0 тис. грн., районні (місцеві) бюджети – 16 924,3 тис. грн. та позабюджетні кошти. Окрім того, передбачається щорічне фінансування програми за кошти державного бюджету.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи