Львівський льотчик судитиметься з Україною в Європейському суді

Європейський суд розглядатиме позов льотчика із Львівщини проти України, - повідомляє “ЗІК”.

Старший льотчик Новокалинівського авіаційного полку, керівник польотів, голова Самбірської районної організації Спілки офіцерів України (Львівська область) Юрій Проданюк подав позовну заяву на Україну до Євопейського суду з прав людини у м.Страсбург.

 

Причиною вдатися до такого крайнього заходу підполковника авіації змусила критична ситуація, в якій він опинився не з власної волі. Свого часу Юрій Проданюк мав необережність покласти на депозитний рахунок розрекламованого банку «Надра» певну суму власних заощаджень. Коли виникла потреба в грошах і він хотів їх забрати, то фінансова установа не повернула йому кровних.

На захист законних прав вкладника грошей став Самбірський міський суд. В грудні 2009 року він прийняв рішення, яким зобов’язав банк «Надра» повернути Юрію Проданюку повну суму власних депозитних заощаджень. Однак Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України через бездіяльність, як вважає потерпілий, досі не виконав вимогу Феміди.

За словами Юрія Проданюка, на бездіяльність виконавчої служби він написав скарги в Генеральну прокуратуру України, гаранту Конституції – Президенту, інші установи, які б мали захищати законні права громадян. Однак звідусіль отримував відписки.

Тому свої права льотчик тепер захищатиме у Страсбургському суді з прав людини, відповідачем в якому виступатиме Україна, оскільки в рідній державі він не зміг добитися правди.

«Зі Страсбурга, – сказав Юрій Проданюк, – я отримав повідомлення про те, що матеріали справи проти України судом взято до розгляду». Вимагатиме потерпілий також чималої суми морального відшкодування. Адже протягом часу боротьби за повернення банком грошей на власній машині він наїздив більше 14 тисяч кілометрів – неодноразово довелося побувати в Києві, не говорячи, як зазначив підполковник, про менші міста – Самбір, Львів.

Нагадаємо, Юрій Проданюк  також готує позовну заяву до Самбірського міського суду про притягнення до відповідальності Президента України Віктора Януковича.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи