На Львівщині, внаслідок перевірки секонд-хендів, 27 посадовців притягнуто до відповідальності

На Львівщині, внаслідок перевірки секонд-хендів, 27 посадовців притягнуто до відповідальності через порушення вимог, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі прокуратури Львівської області.

Органами прокуратури Львівської області проведено перевірки додержання вимог чинного законодавства при здійсненні імпортних операцій та реалізації одягу і взуття, в тому числі, брендових й стокових товарів, що були у користуванні.

Врезультати вказаних перевірок, засвідчили непоодинокі випадки порушення вимог ст. 18 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» та ст. 16 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», які власне і визначають умови ввезення продукції з-за кордону, її реалізації та використання.

В ході перевірки з'ясовано, що суб’єкти господарювання здійснюють продаж імпортованих товарів, в тому числі тих, що були у користуванні, без отримання відповідних висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи, відсутні інші документи, що посвідчують їх походження, якість та безпеку, що може завдати шкоду здоров’ю покупців.

У прокуратурі переконані, що така ситуація склалася через бездіяльність органів санітарно-епідеміологічної служби, на яких покладено обов'язок своєчасно виявляти і припиняти порушення, а також притягувати винних осіб до відповідальності.

З приводу такої бездіяльності, що є порушенням вимог ст. 41 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» Головному державному санітарному лікарю Львівської області прокуратурою області внесено подання з вимогою вжити заходів на усунення порушень вимог законодавства щодо здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду в цій сфері та вирішити питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності керівників та інших працівників органів санітарно-епідеміологічної служби області, з вини яких допущені вищезазначені порушення законодавства.

Загалом, за результатами перевірки, внесено понад 20 документів реагування в митні органи, органи санітарно-епідеміологічної служби та суб’єктам господарювання. Також, за наслідками виявлених порушень до відповідальності притягнуто 27 посадових осіб та скеровано до суду протокол про порушення п. «а» ч. 3 ст. 5 Закону України «Про боротьбу з корупцією» відносно працівника Львівської митниці, який сприяв у незаконному ввезенні в Україну вантажу спортивного взуття зі звільненням від сплати митних платежів.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи