Директор турбази на Львівщині заявив про рейдерство

Директор ТзОВ «Захар Беркут» Григорій Бігун звернувся до Генерального прокурора України, міністра внутрішніх справ України, прокурора Львівської області, начальника управління СБУ у Львівській області, начальника ГУ МВС України у Львівській області із заявою про рейдерське захоплення комплексу, - повідомляє «Вголос».

Як зазначається у його заяві, «в ніч з 22 на 23 листопада 2010 року, близько 2-ї години ночі на території туристичного комплексу «Захар Беркут» з’явились невідомі особи в кількості близько 40-50 чоловік спортивної тілобудови, одягнені в маскувальний та спортивний одяг, які під керівництвом гр. Савицького Володимира Михайловича, проникли на територію з метою рейдерського захоплення підприємства.

За вказівкою пана Савицького В.М., вказані особи заблокували та утримують територію туристичної бази, заблокували розміщені на ній споруди, в тому числі адміністративний корпус в якому знаходиться керівництво та персонал туристичної бази, йдеться у заяві директора ТзОВ «Захар Беркут».

Також було заблоковано доступ до будівлі нижньої привідної станції підвісної пасажирської канатної дороги та приміщення кафе, без яких не можливе функціонування туристичної бази.

Такі дії Григорій Бігун вважає спробою рейдерського захоплення туристичного комплексу, що спланована та керована паном Савицьким В.М.
Зі слів Савицького В.М. такий "нічний візит" пов'язаний із виконанням рішення суду від 22 листопада 2010 року про поновлення його на посаді директора підприємства – орендодавця (ТзОВ «Октант»).

Проте, як підкреслює Григорій Бігун, у даному рішенні не зазначено жодного слова про відносини оренди між ТзОВ «Октант» та ТзОВ «Захар Беркут».

«Товариство з обмеженою відповідальністю «Захар Беркут» здійснює господарську діяльність пов’язану із наданням туристичних послуг на базі туристичного комплексу «Захар Беркут», що знаходиться в селі Волосянка, Сколівського району. Даний туристичний комплекс перебуває в оренді у нашого підприємства на підставі договору оренди укладеного між ТзОВ «Октант» та ТзОВ «Захар Беркут» від 31 липня 2009 року. Термін дії договору закінчується 30 липня 2012 року», - пояснює керівник підприємства «Захар Беркут».

За його словами, вказаний договір оренди є чинним та обов’язковим для сторін договору, у тому числі у випадку зміни керівника юридичної особи орендодавця чи навіть власника майна.

Григорій Бігун також зазначає, що Савицький В.М. порушив Закон України «Про виконавче провадження», який передбачає, що будь-які виконавчі дії повинні здійснюватись вдень у робочий час, в присутності державного виконавця. Замість державного виконавця, за словами заявника, з ним прибула велика група осіб, які, за поясненням самого Савицького В.М., здійснюють охорону території туристичного комплексу «Захар Беркут».

На думку ТзОВ «Захар Беркут», в сукупності всі ці дії є прикладом рейдерського захоплення діючого підприємства, з прямою метою зупинити його роботу.

З огляду на це, керівник тур комплексу вважає, що діями Савицького В.М. та присутніх з ним невстановлених осіб, вчинено умисну протидію законній господарській діяльності, що завдає великої матеріальної шкоди підприємству і поєднана з погрозами насильства, що є тяжким злочином, передбаченим ч.3 ст.206 КК України.

Вчинення вказаного злочину має продовжуваний характер і злочинні дії Савицького В.М. та невідомих осіб продовжуються по теперішній час».

У зв’язку із цим директор ТзОВ «Захар Беркут» просить правоохоронців порушити кримінальну справу відносно Савицького В.М. та невстановлених осіб за ознаками вчинення ними злочину, передбаченого ч.3 ст.206 КК України та притягнути їх до кримінальної відповідальності за вчинення цього злочину, а також вжити негайних заходів до припинення злочинних дій та відновлення законної господарської діяльності ТзОВ «Захар Беркут».

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи