17 сімей стали жертвами житлової афери на Прикарпатті



За матеріалами управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області порушено кримінальну справу щодо службових осіб приватного підприємства, котрі через незаконну схему залучення коштів на будівництво житла заволоділи 4 мільйонами 547 тисячами гривень громадян, - повідомили  «ОстроВ» у СЗГ ГУ МВС України в Івано-Франківській області.


Як встановлено, посадові особи приватного підприємства з метою створення умов для привласнення та розтрати чужих коштів випустили дисконтні облігації і продали їх людям, з якими одночасно укладалися попередні договори про заміну вказаних облігацій на квартири в житловому будинку.

Таким чином, 17 родин з Прикарпаття, які інвестували "живі" гроші у будівництво житла, наразі залишилися ні з чим. Замість того, щоб облікувати отримані від інвесторів кошти і фінансувати будівництво багатоповерхового будинку, посадові особи фірми-забудовника витратили гроші на власний розсуд, чим спричинили громадянам майнову шкоду в особливо великих розмірах.

Приватне підприємство здійснило незаконні дії через посередництво фінансової компанії, яка "обґрунтувала" інвесторам необхідність укладення договорів купівлі-продажу іменних безпроцентних облігацій для здійснення будівництва і подальшого отримання квартир.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи