На Львівщині без відповідних погоджень будують асфальтний завод, - Держекоінспекція

На Львівщині у мікрарайоні Рясне-2 ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» без погоджень будує асфальтний завод. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі  Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Держекоінспекцією проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Перевірку здійснено з метою встановлення фактів, викладених у зверненні ГО «Бюро екологічних розслідувань», щодо проведення робіт з будівництва асфальтного заводу без відповідних погоджень та позитивних висновків Державної екологічної експертизи.   

ТзОВ «Онур» є орендарем земельної ділянки в промисловій зоні «Рясне-2», де розташовані підприємства машинобудування, металообробки, будівельні підприємства, комунального господарства.

Держінспекторам представлено робочий проект «Будівництво виробничої бази з виготовлення компонентів для ремонту та будівництва автомобільних доріг на вул. Шевченка 323-337, промзона «Рясне-2», м. Львів», розділ ОВНС, пояснювальну записку та заяву про екологічні наслідки. Однак, проект не пройшов державну екологічну експертизу та не погоджений в установленому законодавством порядку.

На час перевірки встановлено, що товариство вже реалізувало частину проектних рішень. Ззокрема, проведено монтаж збірно-розбірних елементів лабораторії та побутових приміщень, мережі водопроводу і каналізації, мережі електропостачання, розпочато монтаж навісів для пункту техобслуговування машин і механізмів, проведено бетонування майданчиків, виконані підготовчі роботи та розпочато монтаж залізничної колії із збірних залізобетонних блоків,  влаштовано стрічковий фундамент, проведено земляні роботи тощо. Тобто реалізовано частину проекту, хоча проект не погоджено, відсутній позитивний висновок Державної екологічної експертизи,  що є порушенням ст. 39 ЗУ «Про екологічну експертизу».

Перевіркою також встановлено, що ТзОВ «Онур» проведено земляні роботи, знято та перенесено ґрунтовий покрив без спеціального дозволу на земельній ділянці площею 1,2 га, що є порушенням ст. 168 ЗКУ.

За виявлені порушення  до адміністративної відповідальності притягнуто посадову особу підприємства.

За зняття і перенесення ґрунтового покриву без спеціального дозволу нараховано шкоду у розмірі 18 409,72 грн. Інспекцією пред’явлено претензію підприємству для добровільного відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства.

Також ТзОВ «Онур» видано ряд приписів, в тому числі щодо зупинки проведення робіт з будівництва виробничої бази з виготовлення компонентів для ремонту та будівництва автомобільних доріг по вул. Шевченка 323-337 до отримання позитивного висновку

Зазначимо, що мер Львова Андрій Садовий публічно заперечував реалізацію будівництва асфальтобетонного заводу в Рясне-2.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи