На Львівщині до кінця року планують відкрити 4 навчальні заклади

У Львівській області до кінця цього року планують відкрити дві школи: у с. Волосянка Сколівського району та с. Рясна-Руська Яворівського району. Крім того, заплановано відкриття двох шкіл-садочків у с. Глухів та с. Лещатів Сокальського району. Про це повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Мирон Янків.

У Львівській області функціонує 1435 шкіл. У порівнянні з минулим роком кількість учнів перших класів зросла на 1300 дітей і становить більше 25 тис. учнів. Кількість учнів цього навчального року у Львівській області становить 256,7 тис. дітей, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Львівської ОДА.

Нагадаємо, у Львівській області реалізовується спільний Проект Європейського союзу та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Перша фаза проекту завершується наприкінці цього року. У межах згаданої програми у Львівській області реалізується 51 мікропроект. Реалізація проекту розпочалась у березні 2008 року з підписання Угоди про партнерство між Програмою розвитку ООН, Львівською ОДА, Львівською облрадою. Участь у проекті беруть 8 районів Львівщини: Старосамбірський Турківський, Яворівський, Мостиський, Самбірський, Жидачівський, Перемишлянський, Буський. Чотири райони належать до резервного списку: Сокальський, Радехівський, Золочівський, Миколаївський.

У кожному районі громади створили і зареєстрували громадські організації – 48 ГО та благодійні фонди – 8 БФ. Кожна з громад отримує від проекту 10 тис. доларів США. Однією з умов є співфінансування з місцевих бюджетів та наявність внесків громадян в розмірі не менше 50% (45% ОДА, РДА, сільрада та 5% громада) від вартості проекту. Загальна сума інвестицій становить 510 тис. доларів США, котрі були розподілені між 8 районами. Ці кошти були спрямовані на реалізацію проектів з: охорони здоров’я (ФАПи) –15, енергозбереження (заміна вікон, дверей, системи опалення у школах та дошкільних установах) – 36, водопостачання (ремонт водогону) – 3, шкільний автобус – 1, захист довкілля (закупівля та встановлення контейнерів для збору сміття) –1.

За інформацією спеціаліста з розвитку громад проекту СВА Дениса Полтавця, є домовленість з Єврокомісією і українською стороною щодо продовження реалізації проекту:"Крім того, передбачається, що у подальшому ми матимемо більш гнучку систему фінансування і не буде обмежень у типології проекту, хоча перевагу надаватимуть проектам із збереження довкілля, енергозбереження. Загальна сума у другому етапі на реалізацію проектів становитиме 1-1,5 млн доларів США".

Статьи

Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Все статьи