Два конвертаційні центри з обігом у 500 млн. грн. викрито на Львівщині

Працівники податкової міліції Львівської області припинили діяльність двох потужних міжрегіональних конвертаційних центрів, через які протягом 2009-2010 років було проконвертовано понад 500 млн грн., - повідомили «ОстроВ» в ДПА у Львівській області.

Діяльність «конвертів» координувало злочинне угрупування в складі мешканців Львова та області, які створили низку фіктивних фірм, через розрахункові рахунки котрих, здійснювалась конвертація безготівкових коштів у готівку.

З метою належного функціонування розробленої схеми та ефективного проведення розрахунків, у 2010 році організаторами злочинних синдикатів були відкриті рахунки у відомих банківських установах Львівщини та інших регіонів України.

Крім цього, комбінатори надавали своїм клієнтам послуги щодо документального оформлення неіснуючих фінансово-господарських оборудок. Готові документи кур’єри передавали замовникам послуг для відображення в бухгалтерському та податковому обліках з метою незаконного формування податкового кредиту, валових витрат та заниження своїх податкових зобов’язань, що дало змогу низці фірм безпідставно мінімізувати свої податкові зобов’язання із сплати податку на додану вартість та податку на прибуток.

Послугами з конвертації грошових коштів (переведення безготівкових коштів в готівку і навпаки) та здійсненням грошових переказів за кордон скористались реально діючі та транзитні підприємства Львівської, Закарпатської, Волинської, Івано-Франківської, Хмельницької областей та м. Києва.

Таким чином, працюючи за визначеною схемою, на підставі фальшивих документів, нечисті на руку підприємці з різних куточків України обкрадали державу, привласнюючи несплачені податки, а організатори конвертаційних центрів примножували власний добробут за рахунок отриманих відсотків за надання послуг.

На сьогоднішній день встановлено нанесення державі збитків на суму понад 10 млн грн. Але це ще не все, оскільки тривають перевірки підприємств-вигодонабувачів, що скористались послугами конвертаторів.

Під час проведення обшуків у конвертаторів виявлено та вилучено печатки та штампи транзитних та фіктивних суб’єктів підприємництва в кількості близько 40 шт., документи, комп’ютерну техніку, носії електронної інформації, що використовувались у протиправній діяльності, пластикові картки для зняття готівки, а також готівкові кошти в сумі понад 1 млн грн.

Організатори афери затримані. Проводяться заходи з відшкодування завданих державі збитків. Вирішується питання про накладення арешту на майно фігурантів.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи