Чиновника Головавтоінспекції СБУ спіймало на хабарі

СБУ затримала на хабарі заступника начальника територіального управління Головавтотрансінспекції в Івано-Франківській області, - повідомили кореспондента “ОстроВ” в прес-групі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

 

2 листопада співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області затримали “на гарячому” під час одержання хабара заступника начальника територіального Управління Головавтотрансінспекції в Івано-Франківській області.

Службовець вимагав хабара у приватного перевізника за те, що не застосовуватиме до нього фінансових санкцій та не ініціюватиме позбавлення його ліцензії на право здійснення пасажирських перевезень за виявлене порушення.

Як стало відомо співробітникам СБУ, один із водіїв на маршруті, що обслуговується цим приватним перевізником, скоїв дорожньо-транспортну пригоду. На місце виїхали співробітники ДАІ, які повідомили про ДТП заступника начальника територіального Управління Головавтотрансінспекції в Івано-Франківській області для вжиття ним відповідних заходів.

Натомість службовець, всупереч своїм посадовим обов’язкам, почав вимагати у перевізника хабара, оскільки за його словами “від того, що штраф піде до держбюджету, йому користі не буде”.

Співробітники СБУ затримали службовця на одній із центральних вулиць Івано-Франківська під час передачі йому першої частини хабара у сумі 1300 гривень. При затриманні службовець вчинив спротив, намагався втекти з місця скоєння злочину, у присутності понятих погрожував потерпілому та співробітникам СБУ.

За фактом одержання хабара службовою особою, поєднаного з вимаганням, прокуратурою області порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 368 КК України. За цей злочин законом передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на термін до 3 років та з конфіскацією майна.

У співробітників СБУ є підстави вважати, що цей випадок вимагання є далеко не першим у кар’єрі затриманого, отже інші потерпілі можуть також заявити до СБУ.

Управління СБУ в Івано-Франківській області закликає усіх мешканців області, що стали жертвою вимагання, незалежно від розміру суми, невідкладно, до передачі хабара, звертатись по захист своїх законних прав та інтересів до УСБУ за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова, 15, тел. 59-00-19.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи