За виготовлення зайвих бюлетенів на Прикарпатті справу таки не відкриватимуть

Івано-Франківська прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом виготовлення надлишкових бюлетенів. «В області не було свідомого намагання сфальсифікувати виборчий процес», – заявив прокурор області Микола Гошовський, інформуючи про підсумки перевірки за фактом виявлення 200 тисяч надлишкових бюлетенів, - повідомляє «Радіо свобода».

За його словами, слідчий прокуратури Івано-Франківська ухвалив рішення про відмову в порушенні кримінальної справи щодо голови ТВК, керівників друкарні, де були виявлені бюлетені, та приватного підприємця, який готував електронні макети виборчих бюлетенів.
Як встановило слідство, всі «надлишки виборчих бюлетенів були виготовлені ненавмисно», а кримінальна відповідальність передбачена «за умисне, незаконне виготовлення, наперед задумане, для подальшого використання у виборчій кампанії».
За словами Миколи Гошовського, «це був непрофесійний підхід, починаючи від замовлення бюлетенів, завершуючи виготовленням, відсутністю елементарного контролю в процесі виготовлення бюлетенів».
Було встановлено, що друк бюлетенів виконувала фірма, яка не має реальної поліграфічної бази і не займалася поліграфією, ТВК ж не перевірила фахову підготовку, матеріальну базу друкарні, не контролювала хід друку.
Надлишкова кількість бюлетенів, як встановило слідство, виникла через помилки в бюлетенях, технічну недосконалість друку бланків та помилки у розрахунках при виготовленні електронних макетів виборчих бюлетенів.
Прокурор області заявив, що не завершена перевірка щодо посадових осіб. До 5 листопада прокуратура обіцяє дати оцінку діям керівників ТВК і фірми, пов’язаним з організацією замовлення і друкування бюлетенів.
За словами Миколи Гошовського, перевірку частково призупинили, «щоб не було заяв, що прокуратура може зірвати виборчий процес, пов’язаний із видачею бюлетенів».

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи