На Прикарпатті планують створити зимовий Артек

Колегія Івано-Франківської облдержадміністрації прийняла рішення «Про підтримку ініціативи Президента України щодо підготовки проведення в Україні у 2022 році 24 зимових Олімпійських ігор та розробки державної концепції розвитку Карпат», - повідомляє «ZAXID.NET».

У рішенні зазначено, що облдержадміністрація вивчить пропозиції щодо використання земель районного запасу у Верховинському, Богородчанському, Надвірнянському, Рожнятівському та Долинському районах для будівництва спортивних об’єктів, що відповідають вимогам проведення змагань із зимових видів спорту за програмою Олімпійських ігор, - повідомляє кореспондент

Водночас, влада Прикарпаття ініціює будівництво Артеку в Карпатах.

«Взимку українці зможуть відправляти дітей не в Артек до моря, а в Артек в Карпати, де є сніг, лижі, сани і відповідні умови для відпочинку», - зауважив голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк. За його словами, віце прем’єр-міністр Тихонов підтримав ідею будівництва Карпатського Артеку, перебуваючи з робочим візитом на Прикарпатті.

Наступного року на підготовку до зимових Олімпійських ігор у 2022 році в Україні в державному бюджеті буде закладено 4 млрд грн.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи