25% виборців Львівщини не перевіряли своїх даних у списках для голосування, – ЛОДА

На Львівщині 600 тисяч виборців не знають, чи правильно внесені їхні дані у списки для голосування. Про це розповів начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців Львівської ОДА Федір Алєйніков, - повідомляє «ЗІК».

«Після завершення президентських виборів дільничні виборчі комісії передали списки виборців разом з уточненнями, які вдалось отримати безпосередньо у день голосування. Крім цього, щоквартально після виборів президента проводилось періодичне поновлення персональних даних реєстру виборців, і коли ми підійшли до виборчого процесу, відповідно до закону, проводилось подвійне уточнення персональних даних Державного реєстру», – розповів Алєйніков.

З його слів, уточнення проводилось за 25 днів до дня виборів і за 10 днів до дня виборів.

«Відповідні установи, організації, підприємства надавали інформацію про список виборців, і згідно з нею, вносились зміни у єдиний Державний реєстр. Таким чином, спочатку видруковувався попередній список виборців для кожної ДВК, а сьогодні уже додруковуємо уточнені списки виборців і сьогодні ж передаємо їх територіальним виборчим комісіям, які видаватимуть їх у ДВК», – каже Алєйніков.

Він розповів, що після передачі попередніх списків виборців до ТВК і ДВК, прийшли люди зі зверненнями щодо уточнення своїх персональних даних. У переважній більшості – це особи, які ще не брали участі у голосуванні, також ті, які виявили помилки в отриманих запрошеннях на вибори, а також свідомі виборці, які вирішили переконатись у правдивості своїх даних у списках.

«Думаю, що органи Державного реєстру впоралися зі своїми завданнями, які поставлені Законом України «Про місцеві вибори» і «Про Державний реєстр виборців», на всі 100%. Звичайно, що помилки у списках виборців будуть завжди», – зазначає Алєйніков.

Він наголошує, що кожен виборець має прийти на виборчу дільницю і перевірити наявність свого прізвища у списках виборців.

«На жаль, на минулих виборах на виборчі дільниці з’явились 75% виборців, що становить 1,4 млн жителів області, а 600 тисяч жителів області не знають, чи правильно зазначені їхні персональні дані. Лише після того, як з’являться 100% виборців, ми зможемо сказати, що Державний реєстр виборців чистий і жодних помилок немає», – розповів Алєйніков.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи