25% виборців Львівщини не перевіряли своїх даних у списках для голосування, – ЛОДА

На Львівщині 600 тисяч виборців не знають, чи правильно внесені їхні дані у списки для голосування. Про це розповів начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців Львівської ОДА Федір Алєйніков, - повідомляє «ЗІК».

«Після завершення президентських виборів дільничні виборчі комісії передали списки виборців разом з уточненнями, які вдалось отримати безпосередньо у день голосування. Крім цього, щоквартально після виборів президента проводилось періодичне поновлення персональних даних реєстру виборців, і коли ми підійшли до виборчого процесу, відповідно до закону, проводилось подвійне уточнення персональних даних Державного реєстру», – розповів Алєйніков.

З його слів, уточнення проводилось за 25 днів до дня виборів і за 10 днів до дня виборів.

«Відповідні установи, організації, підприємства надавали інформацію про список виборців, і згідно з нею, вносились зміни у єдиний Державний реєстр. Таким чином, спочатку видруковувався попередній список виборців для кожної ДВК, а сьогодні уже додруковуємо уточнені списки виборців і сьогодні ж передаємо їх територіальним виборчим комісіям, які видаватимуть їх у ДВК», – каже Алєйніков.

Він розповів, що після передачі попередніх списків виборців до ТВК і ДВК, прийшли люди зі зверненнями щодо уточнення своїх персональних даних. У переважній більшості – це особи, які ще не брали участі у голосуванні, також ті, які виявили помилки в отриманих запрошеннях на вибори, а також свідомі виборці, які вирішили переконатись у правдивості своїх даних у списках.

«Думаю, що органи Державного реєстру впоралися зі своїми завданнями, які поставлені Законом України «Про місцеві вибори» і «Про Державний реєстр виборців», на всі 100%. Звичайно, що помилки у списках виборців будуть завжди», – зазначає Алєйніков.

Він наголошує, що кожен виборець має прийти на виборчу дільницю і перевірити наявність свого прізвища у списках виборців.

«На жаль, на минулих виборах на виборчі дільниці з’явились 75% виборців, що становить 1,4 млн жителів області, а 600 тисяч жителів області не знають, чи правильно зазначені їхні персональні дані. Лише після того, як з’являться 100% виборців, ми зможемо сказати, що Державний реєстр виборців чистий і жодних помилок немає», – розповів Алєйніков.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи