Прокуратура Прикарпаття порушила справу за фактом підробки понад 200 тисяч бюлетенів

На Прикарпатті було виявлено 111 тисяч фальшивих бюлетенів до Івано-Франківської облради за багатомандатним округом та 102 тисячі за мажоритарними округами, - повідомляє «ТСН».

Прокуратура Івано-Франківської області напередодні місцевих виборів порушила кримінальну справу за фактом фальсифікації виборчих бюлетенів в Івано-Франківську.

Як повідомив представник обласної прокуратури, у приміщенні видавництва "Кубекс" в Івано-Франківську було виявлено 111 тисяч фальшивих бюлетенів до Івано-Франківської обласної ради за багатомандатним виборчим округом та 102 тисячі за мажоритарними округами області. "А це становить 10% від всіх виборців Прикарпаття", - зазначив представник прокуратури.

Порушено кримінальну справу за ч.2 ст.158 (фальсифікація виборчих документів) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявило, що 25 жовтня в Івано-Франківську в приміщенні видавництва "Кубекс" члени територіальної виборчої комісії виявили 111 тисяч фальшивих бюлетенів на вибори Івано-Франківської обласної ради в багатомандатному виборчому окрузі та 80 тисяч за одномандатними мажоритарними округами області.

На думку голови облорганізації "Свободи" Олександра Сича, метою друку бюлетенів є фальсифікація владою результатів виборів.

Представники Івано-Франківської обласної виборчої комісії пояснюють виявлення 191 тисячі недійсних бюлетенів в Івано-Франківську неправильним зазначенням прізвищ кандидатів.




Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи