Безпритульні Львова зможуть проголосувати

У Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян у Львові за час його існування зареєструвалося понад 800 безпритульних. Працівники центру допомагають соціально незахищеним верствам населення не тільки отримати притулок, але й відновити документи, що водночас дає можливість взяти участь у волевиявленні. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Тільки за 9 місяців цього року завдяки Центру 36 безпритульних змогли відновити втрачений паспорт, більше 100 отримали тимчасові посвідки.

«У міру можливостей ми допомагаємо людям, які мають можливість відновити втрачені документи. Процедура виглядає так: ми намагаємося встановити точну інформацію про особу, яка звернулася до нас. Це ми робимо, опитуючи її, а потім для уточнення надсилаємо запити у різні установи для перевірки наданої особою інформації. Тоді, коли вже є всі потрібні дані, ми сприяємо у відновленні паспорта або видаємо документ. А вже маючи документ, людина може скористатися своїм конституційним правом брати участь у виборах. Для наших клієнтів вже надійшло понад 100 запрошень на вибори», – розповів директор Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян у Львові о. Олег Федоренко.

Він зазначила соціальний працівник Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян у Львові Олена Птуха, Центр забезпечує тимчасову реєстрацію. «Таким чином безпритульні мають право проголосувати. Зараз усі необхідні процедури виконані, ми вже маємо запрошення на вибори для наших перебувальців. Ажіотажу поки немає, але, думаю, трохи ближче до самого дня виборів люди стануть активніше розбирати свої запрошення», – О. Птуха.

Довідка

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян веде первинний облік бездомних громадян та створює інформаційний банк даних; видає посвідчення про взяття на облік за формою, затвердженою Мінпраці; сприяє реєстрації переважного місцезнаходження бездомних гормадян відповідно до законодавства; здійснює заходи щодо виявлення бездомних громадян, зокрема шляхом спеціалізованої служби соціального патрулювання; надає інформаційні, правові та інші консультаційні послуги бездомним, а також допомогу у відновленні їх документів, майнових і житлових прав, сприяє працевлаштуванню.

У відділенні нічного перебування бездомних громадян Цетру безпритульні можуть отримати нічліг, санітарно-гігієнічні послуги, першу медичну допомогу.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи