На Прикарпатті водій, скоївши наїзд на велосипедистку, вивіз її в ліс

У Коломийському районі Івано-Франківщини працівники ДАІ затримали жителя райцентру, який після дорожньо-транспортної пригоди замість відвезти потерпілу велосипедистку в лікарню, вивіз жертву ДТП до лісопосадки.

Як повідомили «ОстроВ» в прес-службі Департаменту ДАІ МВС України, 42-річний мешканець Коломиї, рухаючись на автомобілі "Хюндай" на дорозі в селі Матеївці, допустив наїзд на велосипедистку. Очевидцями пригоди стали декілька мешканців села, які одразу збіглися на місце події, тим паче, що велосипедисткою була їхня односельчанка. Водій заспокоїв людей, мовляв, бере постраждалу і її велосипед у свою машину і відвозить їх у найближчу лікарню.

Утім, виїхавши на центральну дорогу, водій повернув у протилежний бік від найближчої лікарні. Про цей маневр хтось з селян зателефонував знайомому працівникові Державтоінспекції.

Державтоінспектор Городенківського райвідділу міліції поїхав за горе-водієм, а про пригоду і підозрілу поведінку учасника ДТП повідомив колегам з Коломийського ВДАІ. Державтоінспектор наздогнав іномарку, супроводжував її у напрямку Коломиї до райлікарні. Однак "Хюндай" завернув на бічну дорогу у бік лісопосадки. Міліціонер здійснив той же маневр, водночас він помітив, що в цьому напрямку рухається автомобіль ДАІ з Коломиї. Заїхавши в лісовий масив, водій іномарки виключив фари. Проте, заховатися не вдалося – старший лейтенант міліції та екіпаж ВДАІ Коломийського міськвідділу міліції заблокували машину. Туди ж незабаром прибула машина швидкої допомоги, яку викликали міліціонери. По приїзді вони констатували, що, на жаль, потерпілій велосипедистці вже не потрібна допомога.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди і смерті 42-річної велосипедистки порушено кримінальну справу. Досудове слідство з'ясовує не тільки обставини та причини аварії, але й те, чому один із учасників ДТП не викликав швидку допомогу до потерпілої, а потім не поспішав доставити до лікарні. Можливо, якби він діяв інакше, то в жертви наїзду залишилися б шанси вижити.




Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи