2 тонни марихуани конфіскували на Прикарпатті

СБУ на Прикарпатті затримала наркоділків, у яких вилучила майже 2 тонни марихуани, - повідомляє   “ЗІК”.

       
12 жовтня співробітники СБ України припинили протиправну діяльність організованої злочинної групи, члени якої створили повний цикл виробництва наркотику – займалися вирощуванням, виготовленням і розповсюдженням марихуани.
 

Встановлено, що організатор «наркосиндикату», мешканець Івано-Франківської області, завербував кількох місцевих селян, які під прикриттям рибоводного фермерського господарства вирощували коноплі. Наркотичне зілля вирощувалось не лише на сільгоспугіддях, а й на самовільно захопленій лісовій ділянці та приватній садибі «фермера». На території маєтку організатора ОЗУ було створено підпільну нарколабораторію.

Під час обшуку оперативникам відкрилася приголомшлива картина: усі склади, а також численні приміщення фермерського господарства були заповнені двометровими рослинами канабісу. Просторе приміщення сауни перетворили на цех з повним циклом виробництва готового продукту.

Після відповідної обробки зловмисники фасували марихуану та підшукували дилерів різної категорії (дрібних та оптовиків) серед мешканців м. Івано-Франківська і суміжних областей, незаконно збуваючи їм наркотики. Отримані від протиправної діяльності кошти розподілялись між членами ОЗУ.

У ході проведення спеціальної операції затримано 5 осіб, причетних до протиправного бізнесу, в тому числі і його організатора. Виявлено та вилучено майже 2 тонни марихуани, 2 одиниці вогнепальної зброї (АКМ-С, обріз) та 157 набоїв.

Служба безпеки України щодо затриманих порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 310 (незаконний посів або незаконне вирощування конопель за попередньою змовою групою осіб з метою збуту) та ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, вчинені за попередньою змовою організованою групою) КК України. Вказані статті закону передбачають покарання з позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи