На Львівщині держслужбовці розікрали держмайно, вартістю у понад 1 млн. грн.

Прокуратурою Львівської області порушено кримінальну справу за фактом розтрати державного майна в особливо великих розмірах та незаконної приватизації, вартістю у понад 1 млн. грн. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

В ході перевірки  встановлено, що протягом 2008 року службовими особами Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації всупереч вимогам Закону України "Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності", без погодження з Мінекономіки України, Мінфінансів України та Фонду державного майна України передано із державної у спільну власність територіальних громад Львівської області 6 складських приміщень мобілізаційного резерву та регіонального резерву матеріально-технічних ресурсів загальною площею близько 4 240 кв.м., залишкова вартість яких становила 1 млн. 330 тис.грн.

Надалі службові особи Львівської обласної ради, незважаючи на встановлену заборону приватизації майнових комплексів, що забезпечують постійне розміщення і зберігання державних резервів і мобілізаційних запасів, діючи в порушення чинного законодавства, провели незаконну приватизацію зазначених об’єктів.
За даним фактом прокуратурою області порушена кримінальна справа за ознаками злочинів передбачених ст. 191 ч.5 КК України (розтрата державного майна в особливо великих розмірах) та ст. 233 ч.2 КК України (незаконна приватизація майна державної чи комунальної власності в великих розмірах)
Триває слідство.



Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи