В Тернополі відкрили каналізаційну станцію вартістю у понад півмільйона

В Тернополі відкрили  реконструйовану каналізаційно-насосну станцію №5. За словами директора КП «Тернопільводоканал» Володимира Кузьми, каналізаційна насосна станція №5 (КНС-5) експлуатується з 1969 року. До неї надходять каналізаційні стоки з частин мікрорайону «Східний», бульвару Данила Галицького, вулиць Лесі Українки та Степана Бандери.

Як повідомили «ОстроВ» в КП «Тернопільводоканал». зважаючи на аварійний стан каналізаційної насосної станції, міське керівництво спільно з колективом КП «Тернопільводоканал» прийняло рішення про її комплексну реконструкцію. Тривала вона близько трьох років.

Роботи розпочали з оновлення огорожі, оскільки КНС-5 розташована в парковій зоні. Відтак було здійснено капітальний ремонт будівлі станції з врахуванням сучасних вимог до такого виду об’єктів, встановлено автоматичну систему управління насосними агрегатами (АСУ). Результат стало понад 20 відсотків економії електроенергії, скорочення кількості обслуговуючого персоналу до двох одиниць вдень та однієї вночі, що обумовило зменшення навантаження на тариф, надійність роботи станції та зростання якості послуг.

Загальна вартість робіт з комплексної реконструкції КНС-5 і придбаного обладнання становить понад 600 тис. грн. Фінансування здійснювалося з двох джерел: спеціального фонду міського бюджету та власних коштів КП «Тернопільводоканал».

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи