У Львові відкрили блок неврологічного відділення за 20 млн. грн.

У Львові після капітального ремонту відкрили один з блоків неврологічного відділення міської дитячої лікарні. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі мерії міста.

«Якщо говорити про нашу дитячу лікарню, яка є базовою для міста Львова, то на неї з міського бюджету за останні роки було витрачено 20,5 млн. грн. 13 млн. грн.  – це кошти  на ремонт. Ще 7 млн. грн. – це на обладнання.

На превеликий жаль, з державного бюджету наші медичні заклади, крім коштів на голу  заробітну платню, нічого не отримують. Всі кошти, інвестиції - це є бюджет розвитку міста. Хотілося б, щоб держава все-таки на медицину звернула особливу увагу, бо нам потрібні здорові українці», - наголосив мер Львова Андрій Садовий.

В червні-вересні 2010 року в міській дитячій лікарні проведено капітальний ремонт та реконструкцію одного з блоків неврологічного відділення, де може одночасно лікуватися 40 дітей. Більшість з них може перебувати з матерями.

На капітальний ремонт з міського бюджету витрачено 762,5 тис. грн. Окрім того, придбано з міського бюджету меблі та інвентар на 150 тис. грн. Водночас опікунська рада  подарувала плазмовий телевізор вартістю 5,5 тис. грн.

Загалом у відділенні дитячої неврології міської дитячої клінічної лікарні  щорічно біля 1800 дітей проходять лікування  по всьому  спектру неврологічних захворювань. В першу чергу це  діти з гострою неврологічною симптоматикою, які потребують інтенсивної терапії.

Вагому частку у роботі відділення  займає соматоневрологічна патологія, яка потребує тісної співпраці із суміжними спеціалістами.

Довідка

За 2009 рік у .Львові зареєстровано 5678 захворювань нервової системи у дітей віком до 18 років. На диспансерному обліку знаходиться 3638 дітей. З них 222 дитини з ДЦП та 212 з епілепсією, які являються інвалідами.

Більшість дітей, які є на диспансерному обліку потребують стаціонарного  обстеження і лікування у спеціалізованому  відділенні  хоча б один раз в рік.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи