За опалювальний сезон 56 львів’ян отруїлося чадним газом, 4 з них – загинуло

У Львові за опалювальний сезон 56 осіб, з них 21 дитина отруїлося чадним газом, зафіксовано  4 смертельні випадки. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

У зв’язку з почастішанням випадків отруєння чадним газом у Львові,  мерія міста закликає мешканців бути обачними.

«Від вересня до тепер у місті  вже зафіксовано 3 випадки отруєння чадним газом людей в помешканнях, потерпіли 11 осіб, в тому числі 7 дітей. Статистика отруєння львів’ян чадним газом за опалювальний сезон 2009 – 2010 років теж невтішна. Всього сталося 26 випадків отруєння, під час яких постраждало 56 осіб, з них 21 дитина. Були і смертельні випадки  - загинуло 4 осіб, з них одна дитина», - повідомив головний спеціаліст відділу планування та дій у надзвичайних ситуаціях управління з питань надзвичайних ситуацій мерії Тарас Саврей.

«Чадний газ (окис вуглецю) – це безколірний газ без запаху, тому відчути по запаху, що він наповнює приміщення, неможливо. Сумна статистика свідчить про те, що велика кількість смертельних випадків відбувається в квартирах, де встановлені так звані «євровікна» і відсутня або самочинно перебудована вентиляційна система чи система димовидалення. Тому просимо усіх пам’ятати ознаки отруєння чадним газом та у разі їх виявлення негайно викликати швидку», - наголосив начальник відділу захисту населення і території управління з питань надзвичайних ситуацій ЛМР Євген Басан.

Зазначимо, ознаки та симптоми отруєння чадним газом:  головний біль, м'язова слабість, задуха,  червоний колір обличчя, потьмарення свідомості, тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: Негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи