Влада Прикарпаття отримає кредит на реалізацію енергоощадних заходів у 5 школах і 4 дитсадках

Влада Івано-Франківська планує отримати кредит на реалізацію енергоощадних заходів у 5 школах і 4 дитсадках, - повідомляють «Паралелі».

Керівництво  Івано-Франківська планує отримати кредит від Nefco (Nordic Environment Finance Corporation - Північна екологічна фінансова корпорація) в сумі 3 млн. грн. на реалізацію енергоощадних заходів у 5 школах і 4 дитячих садочках. Як повідомив радник міського голови Михайло Коник, кредит місто розраховує отримати на пільгових умовах - під 3% річних у гривнях. За ці кошти планують реалізувати заходи зі зменшення споживання теплової енергії з одночасним покращенням умов перебування в зазначених освітніх закладах.

Місто вже підготувало бізнес-план цього проекту. Його розробку фінансував українсько-німецький проект GTZ «Енергоефективність у будівлях», у впровадженні якого з листопада 2008 р. бере участь Івано-Франківськ.

Довідка

Nefco (Північна екологічна фінансова корпорація) є багатосторонньою неприбутковою фінансовою установою спеціального призначення, що утворена урядами п'ятьох північних країн (Данії, Фінляндії, Ісландії, Норвегії та Швеції) з метою покращення екологічної ситуації у Східній Європі.

13 Жовтня 2010, 0:41

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи