Міліція і влада перешкоджають здійсненню інформаційної кампанії ЄПУ у Львові, – заява

Здійсненню інформаційної кампанії Європейської партії України у місті Львові активно і безпідставно перешкоджають представники правоохоронних органів та влади на місцях. Зокрема вчора, 11 жовтня, на перехресті пр. Чорновола та вул. Липинського у представників Європейської партії України без жодних пояснень було відібрано два інформаційних плакати та вилучено студентські квитки, - повідомляє «ZAXID.NET».

 На плакатах, які тримали в руках симпатики Європейської партії України, були написи: "Європейська партія України. Справи важливіші за слова". "Ми за Європу! А ти?" та зображення лідера партії Миколи Катеринчука.

Згідно з українським законодавством, інформація, розміщена на вилучених плакатах не вважається агітацією (оскільки вона не стосується суб’єкта виборчого процесу і не містить заклику голосувати з вказуванням на номер у виборчому бюлетені тощо).

До представників Європейської партії України підійшов чоловік, який представився головою Шевченківської районної адміністрації м. Львова, а також дільничний інспектор міліції зі своїми колегами. Плакати Європейської партії забрали та поклали на вантажівку марки "ЗІЛ", яка вивезла їх у невідомому напрямку.

Представників Європейської партії відвели до Шевченківського райвідділку міліції – в них без жодних пояснень вилучили студентські квитки. Окрім цього, симпатиків партії намагаються притягнути до адміністративної відповідальності за ст. 152 (основний "злочин" – топтання трави на газонах). На місце події виїхав адвокат громадської приймальні Миколи Катеринчука "Народний адвокат"

Львівська обласна організація Європейської партії України розцінює цю, ситуацію як використання силового та адміністративного ресурсу, спрямоване на догоду окремими політичним силам.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи