На Прикарпатті від отруєння грибами померли дві людини

В обласній клінічній лікарні Івано-Франківська від отруєння блідою поганкою померла 23-річна дівчина з Коломийського району. Це вже друга смерть за останні три дні, - повідомляє «24 канал».

“В нас немає лабораторії, де встановлюють який гриб. Але такий важкий перебіг може давати лише бліда поганка. Ми можемо встановити органи ураження - печінка, шлунок - це бліда поганка. Було почато ведення протиотрути, сорбентів, інфузійна терапія, специфічна для печінки, чистили кров”, - розповіла лікар-анестезіолог відділення хроніодіалізу ОКЛ Галина Кобилянська.

Медики б’ють на сполох, на Прикарпатті до лікарень потрапляють цілими сім’ями. Зазвичай, отруюються грибами, які самі ж збирали, а згодом і готували. Родина Мартинюків в лікарні вже тиждень. Вперше у житті, розповідає голова сімейства, дружина пішла по гриби. Смачні смажені голубінки на вечерю привели до лікарняного ліжка і дружину, і 5-річного сина.

“Повечеряв вдома, тай сюди забрали, все було: і нудота, пронос, голова крутилась”, - каже госпіталізований Іван Мартинюк.

За останній місяць на Прикарпатті зареєстровано рекордну кількість отруєнь блідою поганкою. Загалом 34 людини, 17 з них - досі у важкому стані. За словами медиків, такого буму отруєння грибами вони не пам’ятають. Кажуть, минулого року в області не було жодного такого випадку, а позаторік - лише один.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи