У листопаді Тернопіль залишиться без сміттєзвалища



Міський голова Тернополя Роман Заставний заявляє, що місто досі не отримало сміттєсортувальних ліній, обіцяних Кабінетом міністрів України та Тернопільською обласною радою. Про це заявив мер Тернополя, - повідомляє "ZAXID.NET".

«Передати у безкоштовне користування сміттєсортувальну лінію, яка перебувала на балансі ДК «Укрекокомресурси», Кабмін обіцяв ще наприкінці минулого року. Частину цієї лінії привезли перед президентськими виборами 2010 року і лишили її в одному з приміщень «Ватри». Нам на баланс цю лінію не передають. Друга лінія, на яку обласна рада виділяла 2 млн грн., також не працює», – заявляє Роман Заставний.

На разі підходить до закінчення термін рекультивації Малашівського сміттєзвалища, куди звозять сміття з усього Тернополя. Сміттєзвалище мають закрити до 1 листопада 2010 року. Куди далі вивозитимуть сміття з Тернополя, якщо так і не запрацюють сміттєсортувальні лінії залишається загадкою.

Нагадаємо, мешканці прилеглих до Малашівецького сміттєзвалища сіл, куди вивозилося сміття із Тернополя, вже кілька раз перекривали дорогу на звалище, почавши ще 1 серпня 2009 року. Тоді проблема вивезення сміття існувала майже 2,5 місяці. 12 жовтня після підписання меморандуму між Тернопільською ОДА і громадами сіл Малашівці та Ігровиця про взаєморозуміння жителі Малашівців розблокували дорогу. 29 листопада жителі Малашівців знову перекрили дорогу на сміттєзвалище. Відповідно, сміття з Тернополя почали вивозити в Хмельницьку, Львівську, Рівненську та Івано-Франківську області.

27 березня 2010 року за допомогою правоохоронців було відновлено вивезення сміття на Малашівецьке сміттєзвалище.

31 березня громада Малашівців підписала меморандум з Тернопільскою міською радою і ОДА, у якому погодилася на вивезення сміття з Тернополя на сміттєзвалище біля села до 1 липня. Меморандумом було передбачено, що ОДА та міська рада продовжуватимуть фінансувати заходи, спрямовані на закриття сміттєзвалища, розроблять проектно-кошторисну документацію на проведення першочергових заходів з його рекультивації, а також завершать рекультивацію до 1 листопада 2010 року.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи