До 2015-го на Тернопільщині планують відновити 20 фортифікаційних споруд, - Цимбалюк

До 2015-го на Тернопільщині планують відновити 20 фортифікаційних споруд, - повідомляє «ZAXID.NET».

 «У нас є програма відновлення та розвитку фортифікаційних споруд, розрахована до 2015-го року. Зараз до неї увійшло 12 наших замків. І ми плануємо, що крім них туди увійде ще вісім об'єктів. Розраховуємо, що до 2015 року ми однозначно повинні ці об'єкти відновити і створити єдину карту туристичних маршрутів по нашим фортецям, замкам і палацам», - про це заявив губернатор Тернопільщини Михайло Цимбалюк.

"У нас є програма відновлення та розвитку фортифікаційних споруд, розрахована до 2015 - го. Зараз до неї увійшло 12 наших замків. І ми плануємо, що крім них туди увійде ще вісім об'єктів. Розраховуємо, що до 2015 року ми однозначно повинні ці об'єкти відновити і створити єдину карту туристичних маршрутів по нашим фортецям, замках і палацах. Фінансування буде здійснюватися за рахунок держави і місцевих ресурсів. Зокрема, вже домовлено, що для реконструкції будуть використані місцеві будматеріали, з яких, по суті, і споруджувалися тут замки, причому їх місцева влада виділить безкоштовно. А в Вишневецькому замку збираємося створити музей картин одного з найвідоміших художників України, уродженця Тернопільщини - Івана Марчука", - зазначив Михайло Цимбалюк.

"Скоро плануємо провести в Вишневецькому замку бал, для участі в якому запросимо всіх, кому небайдужа доля цього чудового палацу і хто готовий сприяти його відродженню. Звичайно, запросимо і Івана Марчука. Тоді й обговоримо всі питання: і про площі, де експонуватимуться полотна, і про апартаменти для майстра і гостей замку, і про створення класів, в яких він би міг давати бажаючим уроки майстерності", - зазначив М. Цимбалюк.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи