Затримано підозрюваних у пошкодженні пам’ятників ОУН-УПА в Тернополі

Правоохоронці затримали чоловіків, які пошкодили у Тернополі барельєфи одному з провідників ОУН Ярославові Стецько та полковникові УПА Омеляну Польовому, - повідомляє «УНІАН».

За даними начальника обласного управління міліції Федора Бортняка, один із затриманих – 1986 року народження, другий – 1972 р.н., вони є уродженцями Бережанського та Тернопільського районів.

«Встановлено, що пошкодження пам’ятника провіднику ОУН Ярославові Стецьку у Підволочиську – теж справа їхніх рук. Рано говорити про мотиви, адже їх лише два дні тому затримали, але в нас є серйозні докази. Вилучено знаряддя, якими вони вчиняли свої протиправні дії», – сказав Ф.Бортняк.

Він додав, що в одного із затриманих вдома також вилучили понад 1,5 кг коноплі. «Вони наркомани, збувачі і, як з’ясувалося, ще й хулігани», – зазначив начальник обласного управління міліції.

Нагадаємо, у ніч на 18 серпня невідомі понищили меморіальну дошку одному з провідників ОУН Ярославі Стецько, також було поруйновано барельєф полковникові УПА О.Польовому.

За фактами інцидентів було порушено кримінальну справу за ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом).

20 серпня під час сесії облради голова облдержадміністрації Михайло Цимбалюк назвав розслідування цих інцидентів справою честі для правоохоронців і пообіцяв, що особисто контролюватиме хід слідства.

Статьи

Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Все статьи