У Тернополі почався передепідемічний період

У Тернополі спостерігається передепідемічний період. Станом на сьогодні тижневий показник захворюваності на ГРВІ та грип становить 66,5 випадків на 10 тис. населення (епідпоріг – 79,05). У структурі хворих 30% - діти. З 6 вересня у школах здійснюється моніторинг кількості відсутніх учнів, в результаті чого встановлено, що в середньому школу не відвідують 4,2% дітей.

Про це під час планового засідання міської надзвичайної протиепідемічної комісії під головуванням заступника міського голови з соціальних питань Романа Легкого заявили представники міської СЕС.

«З метою запобігання захворюваності серед дошкільнят, у дитсадках міста проводять відповідні додаткові заходи (щоденний огляд діток, дотримання належного температурного режиму)», – повідомили у міській СЕС.

Як повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради, водночас до керівників підприємств, установ, організацій незалежно від відомчої приналежності та форми власності доведено Постанову головного державного санітарного лікаря м. Тернополя про підготовку до сезону підвищеної захворюваності на грип та ГРВІ. Згідно з Постановою, зобов’язано забезпечити готовність об'єкту до роботи в осінньо-зимовий період (утеплення вікон, дверей, недопущення протягів, безперебійна робота опалювальної, вентиляційної систем та ін.), забезпечити достатній запас дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту (марлеві маски), створити запас медикаментозних засобів для профілактики грипу серед працівників, вологе прибирання приміщень проводити щоденно із застосуванням дезінфікуючих засобів, забезпечити регулярне провітрювання приміщень. Іншим пунктом Постанови передбачено організувати щеплення проти грипу серед представників упродовж вересня-грудня.

За словами представників санепідемстанції, вакцина, яку пропонують населенню, є безпечною і одночасно спрямована проти пандемічного (H1N1 Каліфорнія) та сезонного грипу. Тому тернополянам слід з розумінням ставитись до свого здоров'я і зробити щеплення, яке є одним із найефективніших засобів профілактики грипу та недопущення епідемії. Насамперед, необхідно провести вакцинацію групам ризику (хронічні хворі відповідних категорій, працівники, які контактують з великою кількістю людей, вагітні, діти, люди похилого віку із слабким імунітетом тощо). У зв’язку з цим, міська НПК і прийняла рішення, яким керівників медичних і навчальних закладів зобов’язано організувати вакцинацію груп ризику.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи