Міжнародний день інвалідів на Прикарпатті

Міжнародний день інвалідів відзначать в Івано-Франківській області, - повідомили кореспондента “ОстроВ” в прес-слжбі облдержадміністрації.

У зв’язку з проведенням в Україні 3 грудня 2010 року Міжнародного дня інвалідів, відповідно до наказу Міністерства праці та соціальної політики України від 18.08.2010 року № 252 «Про проведення у 2010 році Міжнародного дня інвалідів» та з метою привернення уваги суспільства до вирішення людей з обмеженими можливостями на Івано-Франківщині буде здійснюватись відповідна робота в цьому напрямку. Про це йдеться в розпорядженні голови ОДА Михайла Вишиванюка.

Головам РДА та міським головам міст обласного значення доручено:

- організувати роботу з підготовки та відзначення Міжнародного дня інвалідів, вжити заходів щодо зміцнення матеріально-технічної бази закладів та установ, що займаються обслуговуванням інвалідів, підвищенням рівня медико-соціальної реабілітації інвалідів, соціально-побутового обслуговування цієї категорії громадян із залученням підприємств, установ, організацій та громадських об’єднань, благодійних фондів.

- організувати дні «відкритих дверей» в інтернатних установах, територіальних центрах обслуговування, передбачивши участь керівників місцевих органів влади, народних депутатів, керівників підприємств, установ та організацій всіх форм власності. Забезпечити проведення благодійних обідів, зустрічей з діячами культури, вечорів за участю колективів художньої самодіяльності тощо.

- провести обстеження матеріально-побутових умов проживання одиноких інвалідів, сімей, що складаються з двох і більше осіб з інвалідністю, та сімей, де є діти-інваліди, надати їм допомогу у забезпеченні продуктами харчування, одягом, засобами реабілітації, придбанні палива, ремонті житла, працевлаштуванні тощо.

На 2010 рік заплановано забезпечити сананторно-курортним лікуванням не менше 200 інвалідів, інвалідними візками та іншими засобами реабілітації – не менше 390 осіб з особливими потребами.

При формуванні місцевих бюджетів на 2011 рік будуть передбачені кошти на придбання пристосованого житла для проживання осіб з обмеженими можливостями.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи