Івано-Франківський краєзнавчий музей презентував виставку самодіяльного іконописця

В Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрилася виставка малярства "Якщо серце відкрите красі". Її вперше представив інженер монтажу місцевого телебачення Микола Коцюба. Серед його робіт переважають ікони, виконані в техніці малярства на склі, яка була популярною в 19 ст. на Прикарпатті, - повідомляє «УкрЗахідІнформ».

"Два роки тому мені довелося самостійно вивчити техніку роботи з акрилом на склі. Спеціальної освіти не маю, але люблю займатися мистецтвом", - говорить Микола Коцюба.

Зазвичай, малярством Микола займається після роботи на телебаченні. Сімя підтримує його захоплення, а друзі зауважують, що Микола завжди намагався наблизитись до Бога. Адже після закінчення Харківського авіаційного інституту йому випало щастя здійснити кілька польотів, а теперішнє захоплення іконою вони пояснюють лише талантом від Всевишнього.

"Довершена композиція, витриманий колорит та витончена лінія - це те, що характерно для самодіяльного іконописця Миколи Коцюби", - говорить викладач кафедри Інституту мистецтва, художник Василь Корпанюк.

Нині у доробку аматора 26 творів народної ікони Покуття та Гуцульщини. Також, на виставці представлені сюжети та символи древнього Єгипту, виконані на пляшках.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи